Μπακλαβάς με σταφίδες

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μπακλαβάς με σταφίδες

Υλικά

  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1/2 κιλό σταφίδες ξανθές
  • 2 φλιτζάνια καρυδόψιχα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνια σουσάμι καβουρδισμένο
  • 3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/2 φλιτζάνια κονιάκ
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 1/2 φλιτζάνια βούτυρο λιωμένο
  • 1/2 κουταλιές γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλιές γλυκού γαρίφαλο

Για το σιρόπι

  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνια μέλι
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 1/2 φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τις σταφίδες και τις βάζετε σε μια λεκάνη με το κονιάκ για να μαλακώσουν. Ρίχνετε σε μια λεκάνη την καρυδόψιχα, το σουσάμι, το σιμιγδάλι, την κανέλα, το γαρίφαλο, τις σταφίδες στραγγισμένες και τα ανακατεύετε. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το βούτυρο με το λάδι. Αλείφετε ένα ταψί Νο 30 με το λάδι και στρώνετε τέσσερα φύλλα, αλείφοντάς τα με το λάδι. Απλώνετε λίγο μείγμα και στρώνετε άλλα δύο φύλλα, επίσης αλείφοντας τα. Επαναλαμβάνετε, μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Στο τέλος βάζετε τα υπόλοιπα φύλλα, όλα αλειμμένα, χαράζετε την επιφάνεια και ραντίζετε με το υπόλοιπο λάδι και με λίγο νερό. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα. Βάζετε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, το μέλι, τη φλούδα λεμονιού και τα βράζετε για 10 λεπτά. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει. Μόλις βγάλετε το γλυκό από το φούρνο, ρίχνετε λίγο λίγο το σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης