Μπακλαβάς

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μπακλαβάς

Υλικά

  • 28 φύλλα για μπακλαβά
  • 250 γραμμάρια καρύδια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 150 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
  • 4 κουταλιές σούπας φιστίκια Αιγίνης τριμμένα

Εκτέλεση

Για το σιρόπι:

  1. /4 λίτρου νερό
  2. γραμμάρια ζάχαρη
  3. γραμμάρια μέλι
  4. ξύλο κανέλας
  5. φλούδες λεμονιού
  6. λιωμένο βούτυρο !Για την επάλειψη των φύλλων
  7. Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί ιδίου μεγέθους με αυτό των φύλλων μπακλαβά. Τοποθετείτε 7 βουτυρωμένα φύλλα ένα ένα, το ένα πάνω στο άλλο. Πασπαλίζετε με το 1/3 των καρυδιών. Συνεχίζετε με άλλα 7 φύλλα, με την ίδια διαδικασία και τα μισά από τα καρύδια. Σκεπάζετε με τον ίδιο τρόπο με ακόμα 7 φύλλα και τα τελευταία καρύδια. Καλύπτετε με τα τελευταία φύλλα και αλείφετε καλά την επιφάνεια με βούτυρο. Κόβετε σε 12 κομμάτια και το βάζετε στο φούρνο. Ψήνετε στους 180°C για μία περίπου ώρα.
  8. Εν τω μεταξύ, βράζετε τα υλικά !Για το σιρόπι για 5 λεπτά. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσει. Βγάζετε τον μπακλαβά από το φούρνο και τον αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά. Περιχύνετε με τα 2/3 από το σιρόπι. Αφήνετε να κρυώσει για 1 ώρα και περιχύνετε με το υπόλοιπο σιρόπι. Πασπαλίζετε με τα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply