Μπακλαβάς
Υλικά
- 28 φύλλα για μπακλαβά
- 250 γραμμάρια καρύδια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 150 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
- 4 κουταλιές σούπας φιστίκια Αιγίνης τριμμένα
Εκτέλεση
Για το σιρόπι:
- /4 λίτρου νερό
- γραμμάρια ζάχαρη
- γραμμάρια μέλι
- ξύλο κανέλας
- φλούδες λεμονιού
- λιωμένο βούτυρο !Για την επάλειψη των φύλλων
- Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί ιδίου μεγέθους με αυτό των φύλλων μπακλαβά. Τοποθετείτε 7 βουτυρωμένα φύλλα ένα ένα, το ένα πάνω στο άλλο. Πασπαλίζετε με το 1/3 των καρυδιών. Συνεχίζετε με άλλα 7 φύλλα, με την ίδια διαδικασία και τα μισά από τα καρύδια. Σκεπάζετε με τον ίδιο τρόπο με ακόμα 7 φύλλα και τα τελευταία καρύδια. Καλύπτετε με τα τελευταία φύλλα και αλείφετε καλά την επιφάνεια με βούτυρο. Κόβετε σε 12 κομμάτια και το βάζετε στο φούρνο. Ψήνετε στους 180°C για μία περίπου ώρα.
- Εν τω μεταξύ, βράζετε τα υλικά !Για το σιρόπι για 5 λεπτά. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσει. Βγάζετε τον μπακλαβά από το φούρνο και τον αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά. Περιχύνετε με τα 2/3 από το σιρόπι. Αφήνετε να κρυώσει για 1 ώρα και περιχύνετε με το υπόλοιπο σιρόπι. Πασπαλίζετε με τα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρετε.