Μπαλίτσες με ελιές
(Για 60 μπαλίτσες περίπου)
Υλικά
- 2 ποτηράκια κρασιού ηλιέλαιο
- 2 ποτηράκια κρασιού ρετσίνα
- 1 κουταλιές γλυκού κοφτή αλάτι
- 400 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο με λίγο νερό για άλειμμα
Για τη γέμιση
- 60 ελιές πράσινες, γεμιστές με κόκκινη πιπεριά
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά με το μισό αλεύρι. Προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνετε μέχρι να γίνει λεία η ζύμη. Παίρνετε ένα κομμάτι ζύμης με μέγεθος όσο ένα καρύδι, το ανοίγετε με τα δάχτυλα σας, τοποθετείτε μια ελιά στο κέντρο του, κλείνετε και πλάθετε σε σχήμα μπάλας. Κάνετε το ίδιο με την υπόλοιπη ζύμη και τις ελιές Τοποθετείτε τις μπαλίτσες σε βουτυρωμένο ταψί, αλείφετε με το αυγό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30′ περίπου, μέχρι να ροδίσουν.