μπαλίτσες

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

μπαλίτσες

Υλικά

  • 1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 1/2 φλιτζάνια νερό
  • 1 1/2 φλιτζάνια βούτυρο γάλακτος
  • 1 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα του ταψιού
  • Ανθόνερο
  • Ζάχαρη άχνη !Για το πασπάλισμα

Για τη γέμιση

  • 1 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 2 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη
  • 1/2 κουταλιές γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και την βάζετε στη φωτιά. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτετε το σιμιγδάλι. Ανακατεύετε και το αφήνετε σκεπασμένο για 8 ώρες. Ζυμώνετε λίγο τη ζύμη, ρίχνετε το νερό, το μπέικιν και τα ζυμώνετε. Αφήνετε τη ζύμη για 10 λεπτά. Βάζετε σε μια λεκάνη την αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη, τη ζάχαρη, την κανέλα και τα ανακατεύετε. Παίρνετε λίγη λίγη ζύμη και την πλάθετε σε μικρές πιτούλες. Βάζετε σε κάθε πιτούλα λίγη γέμιση και τις κλείνετε σε μπαλάκια. Αλείφετε ένα ταψί με βούτυρο και τα τοποθετείτε. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά. Αφού κρυώσουν λίγο, τα ραντίζετε με ανθόνερο και τα τυλίγετε με ζάχαρη άχνη.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης