Μπάμιες γιαχνί
Χρόνος: 5 λεπτά
Υλικά
- 1 κιλό μπάμιες φρέσκες ή κατεψυγμένες
- ξύδι, αλάτι
- 1/2 κιλό κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλυτζάνι λάδι
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
- μαϊντανό
- 1 κουταλιές σούπας σούπας ντοματοπελτέ
- ελάχιστη ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις μπάμιες ως έξης:
- Κόβετε με ένα κοφτερό μαχαίρι το κοτσάνι, γύρω-γύρω στρογγυλά, αφήνοντας στο πάνω μέρος μία μύτη και χωρίς να φαίνονται οι σπόροι.
- Ραντίζετε τις μπάμιες με ξύδι και αλάτι και τις αφήνετε να μείνουν περίπου μία ώρα στον ήλιο. Τις ξεπλένετε καλά και τις στραγγίζετε.
- Ζεσταίνετε το λάδι στη χύτρα και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια ωσότου μαραθούν. Ρίχνετε τις ντομάτες, το ντοματοπελτέ, το μαϊντανό και τη ζάχαρη. Μόλις πάρουν μερικές βράσεις, προσθέτετε τις μπάμιες, αλάτι, πιπέρι, κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το φαγητό για 5 λεπτά.