Μπάμιες λαδερές
Υλικά
- 1 κιλό μπάμιες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνια λάδι
- 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 2 κουταλιές σούπας ξίδι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις μπάμιες, τις πλένετε και τις στραγγίζετε. Τις τοποθετείτε σε ταψί, τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις ραντίζετε με το ξίδι. Τις αφήνετε για 1 ώρα. Βάζετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και τις σοτάρετε. Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι με το υπόλοιπο λάδι, το σβήνετε με τις ντομάτες τριμμένες και τα βράζετε, ώσπου να δέσει η σάλτσα.
- Ρίχνετε τις μπάμιες, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα σιγοβράζετε, προσθέτοντας, αν χρειαστεί, λίγο νερό. Αφήνετε να μείνουν με λίγη σάλτσα και σερβίρετε.