Μπαρμπουλέ
Υλικά
- 4 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 κουταλιές γλυκού χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιές γλυκού βούτυρο
Εκτέλεση
- Βάζετε την αμυγδαλόψιχα σε ένα ταψί και τη ψήνετε στο φούρνο, μέχρι να ροδίσει λίγο. Αφήνετε να κρυώσει. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, μισό φλιτζάνια νερό, τα βράζετε, προσθέτετε το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το βράσιμο, μέχρι να γίνουν καραμέλα. Ρίχνετε την αμυγδαλόψιχα και ανακατεύετε. Στρώνετε σε ένα ταψί λαδόχαρτο, το αλείφετε με λίγο βούτυρο και απλώνετε το μείγμα. Το στρώνετε με μια σπάτουλα και το αφήνετε να κρυώσει. Το σπάτε σε κομμάτια και το διατηρείτε σε γυάλινο βάζο.