Μπατόν σαλέ με μούσλι
Φούρνος Ηλεκτρικός: 200 (προθερμασμένος) Υγραερίου: θέση 3-4 (προθερμασμένος) Χρόνος ετοιμασίας: περίπου 2 1/2 ώρες Χρόνος ψησίματος: 25-30 λεπτά 15 κομμάτια
Υλικά
- 150 γραμμάρια μούσλι με φρούτα (χωρίς ζάχαρη)
- 300ml καυτό γάλα
- 2 φλιτζάνια σιτάρι για βράσιμο
- 1 κουταλιές σούπας σπόροι κορίανδρου
- 400 γραμμάρια αλεύρι
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κουταλιές γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιές γλυκού μέλι
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (μπορείτε να την αντικαταστήσετε με ανάλατη μυζήθρα ή γιαούρτι)
- 40 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- γάλα και αλεύρι
- 30 γραμμάρια νιφάδες φουντουκιού
Εκτέλεση
- Μουλιάστε το μούσλι σε 2-3 κουταλιές σούπας γάλα, περίπου 30 λεπτά. Αλέστε ψιλό το σιτάρι μαζί με τον κορίανδρο. Βάλτε σε λεκανάκι το αλεύρι και ανακατώστε με τη μαγιά. Προσθέστε το αλάτι, το μέλι, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το μούσλι, Ζυμώστε με το ειδικό εξάρτημα ζύμης του μίξερ, πρώτα στη χαμηλή ταχύτητα και μετά ο υψηλή, ώσπου να γίνει η ζύμη λεία (περίπου 5 λεπτά). Προσθέστε γάλα, αν χρειάζεται. Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε τη σε ζεστό μέρος να ανέβει. Πασπαλίστε τη ζύμη με αλεύρι, βγάλτε τη στον πάγκο και ζυμώστε ξανά. Πλάστε τη ζύμη μακρόστενη και κόψτε τη σε 15 κομμάτια. Πλάστε τα κομμάτια σε ραβδάκια, π< 15 εκ, Αλείψτε με γάλα και πασπαλίστε με νιφάδες φουντουκιού. Βάλτε τα πάνω σε βουτυρωμένο χαρτί φούρνου. Βάλτε τα σε βουτυρωμένες φόρμες 30x10 εκ, Σκεπάστε και αφήστε να ανέβουν, Βάλτε τα στο φούρνο.