Μπαβαρουάζ κάστανου

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μπαβαρουάζ κάστανου

Υλικά

  • 6 κρόκοι αυγών
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1/3 λίτρου γάλα
  • 1 ξυλάκι βανίλιας
  • 10 γραμμάρια ζελατίνα (5 λεπτά φύλλα που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ)
  • 750 γραμμάρια κρέμα κάστανου (τη βρίσκουμε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές σούπας λικέρ αμαρέτο

Εκτέλεση

Για την καραμέλα:

  1. -3 κουταλιές γλυκού ζάχαρη

Για το ντεκόρ:

  1. μαρόν γκλασέ
  2. γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  3. Βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ξυλάκι βανίλιας και τα ζεσταίνουμε. Χτυπάμε τους κρόκους με 50 γραμμάρια ζάχαρη και τους προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά πριν αρχίσει να βράζει. Μουλιάζουμε για 5 λεπτά την ζελατίνα σε κρύο νερό και την προσθέτουμε στην κρέμα. Ανακατεύουμε καλό για να λιώσει η ζελατίνα και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει εντελώς. Την περνάμε από το σουρωτήρι και την αρωματίζουμε με το αμαρέτο.

Καραμέλα:

  1. Βρέχουμε ελαφρώς τη ζάχαρη με νερό. Την βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ξανθιά καραμέλα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και απλώνουμε την υγρή καραμέλα σε μια φόρμα για μπαβαρουάζ ή μια φόρμα για κέικ. Προσθέτουμε το μείγμα στην φόρμα και την βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 5 ώρες πριν την σερβίρουμε.

Ντεκόρ: Οταν πρόκειται να σερβίρουμε χτυπάμε τα 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και διακοσμούμε το γλυκό μας με τα μαρόν γκλασέ και τη σαντιγύ.

  • Author: Aggela

 

Leave a Reply