μπαβαρουάζ με φράουλες
Θερμίδες: 330 Δύσκολη Μερίδες: 12
Υλικά
- 2–3 φλιτζάνια φράουλες ώριμες
- 5 αυγά
- 5 φλιτζάνια γάλα
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 12 φύλλα ζελατίνας
- 3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
- 1–1 1/2 φλιτζάνια κρέμα σαντιγί
- 4–5 κουταλιές σούπας ζελέ φράουλας
- Λίγο χοντροτριμμένο καρύδι η αμύγδαλο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά, αφήνουμε να στραγγίσουν, περνάμε από τρυπητό τις φράουλες και χωρίζουμε τον πολτό τους σε τέσσερα μέρη. Με το γάλα, τη ζάχαρη, τους κρόκους των αυγών, τη ζελατίνα και το κορν φλάουρ, ετοιμάζουμε την κρέμα. Μόλις την κατεβάσουμε από τη φωτιά,ρίχνουμε μέσα της τα 3 μέρη από τον πολτό της φράουλας, ανακατεύουμε, βάζουμε την κατσαρόλα με την κρέμα σε μεγάλο μπολ με άφθονα παγάκια κι αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τ’ ασπράδια σε μαρέγκα και τ’ ανακατεύουμε με την κρέμα απαλά.Έχουμε παγωμένη φόρμα με τρύπα. Τη γεμίζουμε με την κρέμα, πριν κρυώσει καλά και τη βάζουμε στο ψυγείο. Ετοιμάζουμε τη σαντιγί, τη βάζουμε σε σακούλα με οδοντωτό κορνέ και γαρνίρουμε μ’ αυτή την μπαβαρουά. Πασπαλίζουμε με χοντροτριμμένο καρύδι ή αμύγδαλο και σερβίρουμε.