Μπαβαρουάζ με μέλι και πραλίνα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μπαβαρουάζ με μέλι και πραλίνα

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

  • 1 κοφτή κουταλιές σούπας ζελατίνη
  • 1 1/2 φλιτζάνια κρύο γάλα
  • 1/2 φλιτζάνια μέλι
  • 1/2 φλιτζάνια πραλίνα κοπανισμένη
  • 4 κρόκους αυγών
  • 200 γραμμάρια κρέμα σαντιγί
  • ελάχιστο αλάτι
  • λίγα αμύγδαλα και ξερά δαμάσκηνα για το γαρνίρισμα
  • για την πραλίνα:
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 κουταλιές σούπας νερό
  • 1/2 φλιτζάνια Αμυγδαλόψιχα

Εκτέλεση

Πώς θα φτιάξετε την πραλίνα: Λιώνετε την ζάχαρη με 1 κουταλιές σούπας νερό. Προσθέτετε την ξεφλουδισμένη αμυγδαλόψιχα και ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι, ωσότου το σιρόπι πάρει το χρώμα της καραμέλας. Αδειάζετε την πραλίνα σε βουτυρωμένο μάρμαρο. Όταν κρυώσει, τη σπάτε και τη θρυμματίζετε.

  1. Ρίχνετε τη ζελατίνη στο κρύο γάλα και την αφήνετε να μείνει 5′. Ζεσταίνετε το γάλα σε μπεν μαρί και στη συνέχεια προσθέτετε το μέλι και το αλάτι. Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών. Προσθέτετε λίγο από το ζεστό μείγμα, τους ρίχνετε στο υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύετε 5′-6′ πάνω από ζεστό νερό ωσότου πήξει ελαφρά. Αποσύρετε την κρέμα από το ζεστό νερό, την αφήνετε να κρυώσει και τη βάζετε πάνω σε παγάκια. Όταν αρχίσει να πήζει, προσθέτετε την κοπανισμένη πραλίνα και την κρέμα σαντιγί. Ανακατεύετε ελαφρά την κρέμα και τη βάζετε σε φόρμα στρογγυλή. Την αφήνετε στο ψυγείο μερικές ώρες για να παγώσει και να πήξει. Ξεφορμάρετε την κρέμα μπαβαρουάζ σε πιατέλα και τη γαρνίρετε με αμύγδαλα φιλέ και ξερά δαμάσκηνα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης