Μπαβαρουάζ βανίλια με μάνγκο και κεράσια
για 6 άτομα:
Υλικά
- 250ml κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά
- 250ml γάλα
- 5 κρόκοι αβγών
- 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 6 ζελατίνες (10 γραμμάρια)
- 1 βανίλια
- 350ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή σαν γιαούρτι
Για το σερβίρισμα:
- 1 μάνγκο κομμένο σε κυβάκια
- μερικά κεράσια φρέσκα
Εκτέλεση
- Μουλιάζετε τις ζελατίνες μέσα σε λίγο κρύο νερό. Σε κατσαρολάκι και πάνω σε μέτρια φωτιά βάλτε την κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα, από το οποίο κρατάτε λίγο στην άκρη.
- Μέσα σ’ ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα τους 5 κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Αραιώνετε με το κρύο γάλα που κρατήσατε και ρίχνετε το μίγμα στο κατσαρολάκι με τα υπόλοιπα υλικά.
- Σχίζετε το λοβό της βανίλιας στη μέση και κατά μήκος. Με τη μύτη ενός μαχαιριού ξύνετε τα σπόρια και τα ρίχνετε στο κατσαρολάκι. Ανακατεύετε με σύρμα για να μην «πιάσει» η κρέμα και μέχρι να αρχίσει να δένει. Δεν πρέπει να πάρει βράση, γιατί θα κόψουν οι κρόκοι. Μόλις βουτήξετε ένα κουτάλι στην κρέμα και δημιουργηθεί ένα λεπτό στρώμα στο πίσω μέρος του κουταλιού την τραβάτε από τη φωτιά και την αδειάζετε σ’ ένα μπολ.
- Στύβετε τις ζελατίνες, τις προσθέτετε στην καυτή κρέμα και ανακατεύετε καλά για να διαλυθούν. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει και ύστερα την προσθέτετε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τότε το αδειάζετε σε ποτηράκια σωλήνες. Ατομικά φορμάκια ή σε μια μεγάλη φόρμα. Αφού κρυώσει η κρέμα και, για να πήξει καλά,βάζετε τα σκεύη στο ψυγείο.