Μπεσαμέλ Βασική συνταγή
Υλικά
- 150 γρ, βούτυρο
- 200 γραμμάρια αλεύρι
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο, ζεστό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά σε μια μέτρια κατσαρόλα και το λιώνετε. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε γρήγορα για να μην κολλήσει. Κατόπιν προσθέτετε το γάλα ζεστό και ανακατεύετε για να μη σβολιάσει ώσπου η κρέμα να πήξει. Τέλος, αλατοπιπερώνετε. Αποσύρετε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει η μπεσαμέλ, προσθέτετε τα υλικά που θέλετε (αυγά, τυριά), ανακατεύοντας απαλά.