Μπεσαμέλ
ΓΙΑ 1 ΛΙΤΡΟ
Υλικά
- 150 γραμμάρια βούτυρο
- 200 γραμμάρια αλεύρι
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο (ζεστό)
- 1 κουταλιές γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλιές γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά σε μια μέτρια κατσαρόλα και το λιώνετε. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε γρήγορα για να μην κολλήσει. Κατόπιν προσθέτετε το ζεστό γάλα και ανακατεύετε για να μη σβολιάσει μέχρις ότου η κρέμα να πήξει. Τέλος, αλατοπιπερώνετε. Αποσύρετε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει η μπεσαμέλ προσθέτετε τα υλικά που θέλετε (αυγά, τυριά), ανακατεύοντας απαλά.