Μπεζέδες
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΕΓΚΑ
- 4 ασπράδια αυγών
- 1 1/4 φλιτζάνια Ζάχαρη
- 2/3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- Ζάχαρη άχνη !ΓΙΑ Τη διακόσμηση
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
- Ξύσμα 1 λεμονιού
- 1 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
- 1/4 κουταλιές γλυκού άρωμα βανίλιας
- 1 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΦΕ
- 1 1/2 κουταλιές σούπας. δυνατός καφές
- 1 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΛΙΚΕΡ
- Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
- 1 κουταλιές σούπας λικέρ πορτοκάλι
- 1 κουταλιές γλυκού ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Σκεπάζετε με χαρτί ψησίματος μεγάλο ταψί. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 110 βαθμούς. Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών, να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε 1 κουταλιές σούπας τη ζάχαρη, χτυπώντας συνέχεια, ώσπου να διαλυθεί και η μαρέγκα να πήξει και να γίνει γυαλιστερή. Χρησιμοποιείτε 2 κουτάλια για να φτιάξετε οβάλ σχήματα.
- Αραδιάζετε 16 μπεζέδες από το μίγμα στα ταψιά με απόσταση τον ένα από τον άλλο και ψήνετε για 2-3 ώρες ή ώσπου να ροδίσουν ελαφρά εξωτερικά αλλά εσωτερικά να είναι μαλακοί. Τους βγάζετε από τον φούρνο και τους αφήνετε να κρυώσουν μέσα στο ταψί.
- Ετοιμάζετε τις γεμίσεις: Χτυπάτε τα υλικά της γέμισης που θα διαλέξετε με την κρέμα γάλακτος, να πήξουν. Ενώνετε ανά δύο τους μπεζέδες, βάζοντας ανάμεσα τους άφθονη από την κρέμα που ετοιμάσατε. Τους ακουμπάτε σε μεγάλη πιατέλα, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε. Γίνονται 8 μπεζέδες.