Μπιφτεκάκια γαλοπούλας με σάλτσα γιαουρτιού
Υλικά
- 750 γραμμάρια κιμάς από φιλέτο γαλοπούλας
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 4 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 4 φέτες πολύσπορο ψωμί του τοστ
- 2 αυγά
- 1 κουταλιές σούπας μουστάρδα
- 2 κουταλιές γλυκού βασιλικός
- 1 κουταλιές γλυκού ρίγανη
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη συνοδευτική σάλτσα γιαουρτιού:
- /2 φλιτζάνια μαγιονέζα light
- /2 φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι 2%
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- κουταλιές σούπας μουσταρδα ντιζόν
- χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού ή 1 κουταλιές σούπας ξερός
- αλάτι
- Τρίβετε το ψωμί του τοστ στο πολυμίξερ, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, τα αυγά, τη μουσταρδα, το βασιλικό, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Ζυμώνετε το μείγμα, το σκεπάζετε με μεμβράνη τροφίμων και το αφήνετε στο ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα. Πλάθετε στη συνέχεια τα μπιφτέκια και τα ψήνετε στη σχάρα ή στο γκριλ. !Για τη συνοδευτική σάλτσα ανακατεύετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και σερβίρετε με τα ψημένα μπιφτέκια.