Μπιφτέκια γαλοπούλας
ΠΑ 6 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 1 κιλό κιμά γαλοπούλας
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιές σούπας λευκό κρασί
- 1 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο
- εστραγκόν η μαϊντανό
- λίγο ηλιέλαιο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σως μπάρμπεκιου
- 30 γραμμάριατυρί κρέμα λάιτ
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδες σκόρδο,λιωμένη
- 1 πράσινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και κομμένη σε φέτες
- 125 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 400 γραμμάρια ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας
- 2 κουταλάκια ρίγανη
- 1 κουταλιές γλυκού ταμπάσκο σος
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μούρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε τον κιμά γαλοπούλας σ’ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το κρεμμύδι, το κρασί και τα φρέσκα μυρωδικό. Τα αναμιγνύετε καλά και αλατοπιπερώνετε. Πλάθετε 12 μπιφτέκια, το οποία μεταφέρετε σ’ ένα ταψί.
Για την σώς:
- λιώνετε το τυρί κρέμα σ’ ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και την πιπεριά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνετε τα μανιτάρια, τα ντοματάκια και τη ρίγανη και τα αφήνετε να βράσουν για 5 με 10 λεπτά.
- Προσθέτετε το ταμπάσκο και το αλατοπίπερο. Ανάβετε το γκριλ και ψήνετε τα μπιφτέκια,αλείφοντας τα με λίγο ηλιέλαιο, αν χρειαστεί.
- Τα σερβίρετε αμέσως, με τη σως χωριστά.