Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί και σάλτσα γιαουρτιού
Υλικά
- 750 γραμμάρια άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 τριμμένο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 2 αυγά
- 2 φλιτζάνια ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
- 2–3 κουταλιές σούπας ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά (δεντρολίβανο, δυόσμος, ρίγανη) ή 2 κουταλιές γλυκού ανάμεικτα ξερά
- 1 κουταλιές γλυκού μουστάρδα
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 250 γραμ. τριμμένο ημίσκληρο κίτρινο τυρί
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
- 1 φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κουταλιές σούπας ντοματοπελτές
- 1 κουταλιές γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλιές γλυκού ξερός Βασιλικός
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάλτε όλα τα υλικά !Για τα μπιφτέκια εκτός από το τυρί σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα. Ζυμώστε το μείγμα και αφήστε το σκεπασμένο στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Πλάστε τα μπιφτέκια και κάντε μία εσοχή σε κάθε μπιφτέκι, βάλτε λίγο τριμμένο τυρί και ξαναπλάστε το για να κλείσει. Ψήστε τα μπιφτέκια σε μαντεμένιο σκεύος ή αντικολλητικό τηγάνι για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά. Βάλτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μπολ και ανακατέψτε. Σερβίρετε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα γιαουρτιού.