Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί και σάλτσα γιαουρτιού

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί και σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά

  • 750 γραμμάρια άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 2 αυγά
  • 2 φλιτζάνια ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
  • 23 κουταλιές σούπας ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά (δεντρολίβανο, δυόσμος, ρίγανη) ή 2 κουταλιές γλυκού ανάμεικτα ξερά
  • 1 κουταλιές γλυκού μουστάρδα
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 250 γραμ. τριμμένο ημίσκληρο κίτρινο τυρί
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

  • 1 φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουταλιές σούπας ντοματοπελτές
  • 1 κουταλιές γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλιές γλυκού ξερός Βασιλικός
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάλτε όλα τα υλικά !Για τα μπιφτέκια εκτός από το τυρί σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα. Ζυμώστε το μείγμα και αφήστε το σκεπασμένο στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Πλάστε τα μπιφτέκια και κάντε μία εσοχή σε κάθε μπιφτέκι, βάλτε λίγο τριμμένο τυρί και ξαναπλάστε το για να κλείσει. Ψήστε τα μπιφτέκια σε μαντεμένιο σκεύος ή αντικολλητικό τηγάνι για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά. Βάλτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μπολ και ανακατέψτε. Σερβίρετε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα γιαουρτιού.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply