Μπιφτέκια με γιαούρτι στο φούρνο
Υλικά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 3 φέτες ψωμί (ψίχα)
- 1 φλιτζάνια λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 αυγά
- 3 κουταλιές σούπας ξίδι
- 2 φλιτζάνια γιαούρτι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε τον κιμά σε μια λεκάνη, προσθέτετε το ψωμί μουσκεμένο σε νερό και στυμμένο καλά, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, το ένα αυγό, το κρεμμύδι, μία κουταλιές σούπας λάδι και τα ζυμώνετε. Παίρνετε λίγο λίγο μείγμα, το πλάθετε σε μπιφτέκια και τα βάζετε σε ταψί. Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
- Χτυπάτε στο μπλέντερ τα υπόλοιπα αυγά, προσθέτετε το σκόρδο πολτοποιημένο, το γιαούρτι, το ξίδι, λίγο αλάτι και τρείς κουταλιές σούπας νερό. Βγάζετε τα μπιφτέκια από το φούρνο, τα περιχύνετε με το μείγμα και τα βάζετε πάλι στο φούρνο για 10 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν λίγο και σερβίρετε.