Μπιφτέκια με γιαούρτι στο φούρνο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μπιφτέκια με γιαούρτι στο φούρνο

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 φέτες ψωμί (ψίχα)
  • 1 φλιτζάνια λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 αυγά
  • 3 κουταλιές σούπας ξίδι
  • 2 φλιτζάνια γιαούρτι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τον κιμά σε μια λεκάνη, προσθέτετε το ψωμί μουσκεμένο σε νερό και στυμμένο καλά, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, το ένα αυγό, το κρεμμύδι, μία κουταλιές σούπας λάδι και τα ζυμώνετε. Παίρνετε λίγο λίγο μείγμα, το πλάθετε σε μπιφτέκια και τα βάζετε σε ταψί. Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
  2. Χτυπάτε στο μπλέντερ τα υπόλοιπα αυγά, προσθέτετε το σκόρδο πολτοποιημένο, το γιαούρτι, το ξίδι, λίγο αλάτι και τρείς κουταλιές σούπας νερό. Βγάζετε τα μπιφτέκια από το φούρνο, τα περιχύνετε με το μείγμα και τα βάζετε πάλι στο φούρνο για 10 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν λίγο και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης