Μπισκότα με αράπικα φιστίκια
για 35-40 κομμάτια:
Υλικά
- 150 γραμμάρια φιστικόψιχα
- 125 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
- 125 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
- 50 γραμμάρια αλεύρι σίτου
- 1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
- 175 γραμμάρια βούτυρο
- 1 πρέζα ιωδιούχο αλάτι
- 200 γραμμάρια σκούρα ζάχαρη
- 1 σακουλάκι βανίλια
- 1 αυγό
- Επίσης: χαρτί ψησίματος
Εκτέλεση
- Χοντροκόβετε τα φιστίκια και τη σοκολάτα. Τα αναμιγνύετε με τις νιφάδες βρώμης, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε το βούτυρο, το αλάτι, τη σκούρη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτετε και χτυπάτε το αυγό. Αναμιγνύετε, ζυμώνοντας για λίγο, το μείγμα του αλευριού. Κόβετε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετείτε με αρκετή απόσταση μεταξύ τους σε ταψιά, τα οποία έχετε καλύψει με χαρτί ψησίματος και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο οτους 180 ° για 12 λεπτά περίπου. Τα αφήνετε να κρυώσουν στο ταψί.