Μπισκότα με μέλι και αμύγδαλα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μπισκότα με μέλι και αμύγδαλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 5 κοφτό κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κοφτό κουταλιές γλυκού κανέλα
  • 1/2 κοφτό κουταλιές γλυκού γαρίφαλα
  • 1/2 φλιτζάνια μέλι
  • 1 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνια βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές σούπας ζεστό νερό
  • λίγη βανίλια

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

  • 200 γραμμάρια αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρντισμένα
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι
  • ζάχαρη άχνη, λίγη κανέλα

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και τα γαρίφαλα. Βάζετε σε μικρή κατσαρόλα το μέλι, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Ζεσταίνετε το μείγμα και το αφήνετε να γίνει χλιαρό. Χτυπάτε τ’ αυγά με το νερό. Προσθέτετε το μείγμα μελιού, το μείγμα από αλεύρι και λίγη βανίλια. Ζυμώνετε τη ζύμη μερικά λεπτά και την αφήνετε σκεπασμένη στο ψυγείο 1 ώρα το λιγότερο. Ανοίγετε τη ζύμη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε φύλλο πάχους 1/2 εκ. και το κόβετε σε μικρά στρογγυλά μπισκότα διαμ. 7-8 εκ. Τα παίρνετε με σπάτουλα και τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Ανακατεύετε τα αμύγδαλα με την κανέλα και το μέλι και τα μοιράζετε πάνω στα μπισκότα. Ανασηκώνετε τις άκρες των μπισκότων και τις πιέζετε να ενωθούν στο κέντρο. Τα ψήνετε σε σιγανό φούρνο 15′ περίπου. Όταν κρυώσουν καλά, τα πασπαλίζετε από πάνω με ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη.
  2. ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ: Αφήνετε το ταψί με τα μπισκότα να κρυώσει πάνω σε νωπή πετσέτα. Έτσι θα ξεκολλήσουν χωρίς να σπάσουν.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης