Μπισκοτάκια με αμύγδαλα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μπισκοτάκια με αμύγδαλα

Γίνονται: 15 κομμάτια

Υλικά

  • 1/4 φλιτζάνια αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1/2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλιτζάνια αμύγδαλα κοπανισμένα
  • 120 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι
  • 1/2 κουταλιές γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • Άρωμα αμυγδάλου
  • Ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

  1. Σκεπάζετε μεγάλο ταψί με χαρτί ψησίματος. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψιλοκόβετε τα αμύγδαλα και τα βάζετε σε μεγάλο πιάτο. Βάζετε σε μπολ το αυγό και τη ζάχαρη και χτυπάτε, να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά.
  2. Με βρεγμένες παλάμες πλάθετε με τη ζύμη 15 μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού. Βουτάτε τη μία τους πλευρά στα αμύγδαλα που έχετε κρατήσει και τα ακουμπάτε στο ταψί με την πλευρά των αμυγδάλων προς τα επάνω, σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο, και τα πιέζετε ελαφρά, να πλατύνουν.
  3. Ψήνετε για 8-10 λεπτά, να φουσκώσουν και να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά και τα μεταφέρετε σε σχάρα, για να κρυώσουν εντελώς. Πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης