Μπισκοτάκια μελιού με καρύδα
ΓΙΑ 50 ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ
Υλικά
- 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιές γλυκού σόδα
- 1/2 κουταλιές γλυκού αλάτι
- 1/2 φλιτζάνια μαργαρίνη
- 1 φλιτζάνια μέλι
- 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη ξανθή
- 1 φλιτζάνια καρύδα
- 2 αυγά καλά χτυπημένα
- 1 κουταλιές γλυκού ξύσμα από φλούδα λεμονιού
- 1 κουταλιές γλυκού χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μίξερ τη μαργαρίνη με την ξανθή ζάχαρη αρκετά, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά, το αλάτι, το μέλι, τη σόδα διαλυμένη μέσα στο χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Ρίχνετε κατόπιν το αλεύρι κατά μικρές ποσότητες, ανακατεύοντας με δυνατές κινήσεις και στο τέλος ενσωματώνετε την καρύδα ψιλοτριμμένη. Παίρνετε λίγη λίγη τη ζύμη και πλάθετε στρογγυλά μπισκοτάκια. Τα τοποθετείτε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί, τα χαράζετε και τα ψήνετε 20′-25′ μέχρι να χρυσίσουν. Αφήνετε να κρυώσουν καλά και μετά τα ξεκολλάτε.