Μπίσοπ καπ ζεστό κοκτέιλ
Υλικά
- 15 εκ. λίτρου κόκκινο πορτό
- 1/2 ξυλαράκι κανέλας
- 2 λεμόνια
- 10 γαρίφαλα
- 1 ποτήρι νερό
- Αρκετές σταγόνες κονιάκ
- 2 με 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
- Καρφώνουμε το ένα λεμόνι με τα γαρίφαλα. Το βάζουμε να ψηθεί ελαφρά σε φούρνο, σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνουμε το νερό, την κανέλα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Τα βάζουμε να βράσουν και τ’ αφήνουμε μέχρι να μειωθούν στο μισό. Προσθέτουμε το πόρτο και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά χωρίς να σταματήσουμε να τ’ ανακατεύουμε. Πριν να βράσουν, τ’ αδειάζουμε σε μπολ για παντς που θα έχουμε ζεστάνει προηγουμένως. Προσθέτουμε το λεμόνι καθώς και το κονιάκ. Το σερβίρουμε πολύ ζεστό.