Μπίσοπ καπ ζεστό κοκτέιλ

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μπίσοπ καπ ζεστό κοκτέιλ

Υλικά

  • 15 εκ. λίτρου κόκκινο πορτό
  • 1/2 ξυλαράκι κανέλας
  • 2 λεμόνια
  • 10 γαρίφαλα
  • 1 ποτήρι νερό
  • Αρκετές σταγόνες κονιάκ
  • 2 με 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Καρφώνουμε το ένα λεμόνι με τα γαρίφαλα. Το βάζουμε να ψηθεί ελαφρά σε φούρνο, σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνουμε το νερό, την κανέλα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Τα βάζουμε να βράσουν και τ’ αφήνουμε μέχρι να μειωθούν στο μισό. Προσθέτουμε το πόρτο και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά χωρίς να σταματήσουμε να τ’ ανακατεύουμε. Πριν να βράσουν, τ’ αδειάζουμε σε μπολ για παντς που θα έχουμε ζεστάνει προηγουμένως. Προσθέτουμε το λεμόνι καθώς και το κονιάκ. Το σερβίρουμε πολύ ζεστό.
  • Author: Greekouzina

 

Leave a Reply