Μπλίνις σολομού-αβοκάντο
για 20 τεμάχια:
Υλικά
- 200 γραμμάρια αλεύρι
- 1 λάιμ
- 1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
- Αλάτι, πιπέρι, άνηθο
- 2 αυγά
- 300 ml γάλα
- 1 ώριμο αβοκάντο (περ. 350 γραμμάρια)
- 200 γραμμάρια καπνιστός σολομός
- 3 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
- Χαρτί κουζίνας
Εκτέλεση
- αναμιγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και 1 μεγάλη πρέζα αλάτι. Ανακατεύετε τα αυγά με το γάλα και τα προσθέτετε στο μείγμα του αλευριού. Αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει λίγο. Στο μεταξύ πλένετε το λάιμ με ζεστό νερό, τρίβετε τη φλούδα και το στύβετε. Κόβετε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρείτε το κουκούτσι. Το ξεφλουδίζετε, το κόβετε σε μικρούς κύβους και το αναμιγνύετε με 3 κουταλιές γλυκού χυμό λάιμ και 1 κουταλιές γλυκού ξύσμα. Κόβετε το σολομό σε μικρούς κύβους, τον προσθέτετε στα υπόλοιπα υλικά και αλατοπιπερώνετε. Παίρνετε λίγη-λίγη από τη ζύμη και τηγανίζετε 20 μικρές τηγανίτες σε λίγο καυτό λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Αφού τις βγάλετε, τις αφήνετε να στραγγίσουν πάνω σε χαρτί κουζίνας. Βάζετε από πάνω λίγη σάλτσα και γαρνίρετε με άνηθο.