Μποχτσάς

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μποχτσάς

Υλικά

  • 1 αυγό
  • 1/2 ποτήρι του νερού λάδι
  • 1/2 πακέτο μαργαρίνη (120 γραμμάρια)
  • 1 ποτήρι του νερού γιαούρτι
  • 4 1/2 ποτήρια του νερού αλεύρι,
  • 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ,
  • 1 πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 350 γραμμάρια κιμάς
  • 4 μέτριες πατάτες
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • (2 κουταλιές σούπας λάδι για λάδωμα της ζύμης)

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο. Ρίχνουμε μέσα το αυγό, το λάδι, τη λιωμένη μαργαρίνη, το γιαούρτι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα ζυμώνουμε. Κόβουμε τη ζύμη σε κομματάκια μεγέθους καρυδιού και τα σκεπάζουμε με βρεγμένο πανί. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20 λεπτά. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σαν ζάρια. Προσθέτουμε τον κιμά, το λάδι, το πιπέρι, το αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Παίρνουμε τα κομματάκια της ζύμης ένα ένα και τα ανοίγουμε σε φύλλο πάχους ενός χιλιοστού (πάνω σε αλευρωμένο πάγκο). Στο κέντρο του φύλλου βάζουμε μια κουταλιές σούπας από τη γέμιση που ετοιμάσαμε και τα κλείνουμε ζαρώνοντας τα προς τα επάνω, δημιουργώντας σούρα. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί, τα λαδώνουμε από πάνω και τα φουρνίζουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης