Μπόουλε Μπορντό
Υλικά
- 2 μπουκάλια κρασί Μπορντό
- 1 λεμόνι, χυμός από ένα λεμόνι
- χυμός από ένα πορτοκάλι
- 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 1 ποτηράκι κονιάκ
- ολόκληρα γαρύφαλλα
- 6 κλαδάκια μελισσόχορτο
- 0,7 λ. παγωμένη σόδα
- 0,7 λ. παγωμένη σαμπάνια
- σιρόπι φράουλα
Εκτέλεση
- Βάζετε ένα ποτήρι μπορντό στο μπόλ της μπόουλε. βάζετε το υπόλοιπο κρασί στο
- ψυγείο. Πλένετε το λεμόνι με ζεστό νερό, το σκουπίζετε και το καθαρίζετε. Προσθέτετε τη φλούδα στο κρασί τα γαρύφαλλα, καθώς και το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού. Ανακατεύετε με τη ζάχαρη άχνη, ώσπου να λιώσει. Μετά προσθέτετε το κονιάκ και 5 πλυμένα, κλαδάκια μελισσόχορτο. Σκεπάζετε και τ’ αφήνετε 12 ώρες να τραβήξουν. Πριν από το σερβίρισμα βγάζετε το μελισσόχορτο και τη φλούδα λεμονιού. Από ένα κλαδάκι μελισσοχορτου κόβετε μερικά φύλλα. Προσθέτετε το δροσερό μπορντό, τη σόδα και τη σαμπάνια. Γαρνίρετε τα φύλλα και σιρόπι φράουλα.
Συμβουλή
- Για να παγώσει καλά ή μπόουλε, προσθέστε ένα μεγάλο κομμάτι πάγο. Ή βάλτε το μπολ μέσα σ’ ένα δεύτερο μπολ με παγάκια. Παγώνουν την μπόουλε χωρίς ν’ αφήνουν νερό.