Μπόουλε με αχλάδια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μπόουλε με αχλάδια

Υλικά

  • 1 κονσέρβα αχλάδια (περ. 550 γραμμάρια)
  • 1 μικρό βάζο με κερασάκια σε ποτό μαρασκίνο
  • 1 μικρό πεπόνι
  • 3/4 φλιτζάνια άσπρο ρούμι
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 2 μπουκάλια (από 0,7 λ.) τζίντζερέιλ
  • ολόκληρο γαρύφαλλο

Εκτέλεση

  1. Στραγγίζετε τα αχλάδια και τα κερασάκια, φυλάτε όμως το χυμό τους. Γεμίζετε τα αχλάδια με ένα κερασάκι. Κόβετε το πεπόνι στη μέση και αφαιρείτε τους σπόρους. Το αδειάζετε με το ειδικό εργαλείο σε μπαλάκια, το οποίο ανακατεύετε με τα αχλάδια, προσθέτετε τα γαρύφαλλα. Τα βάζετε όλα στο μπολ της μπόουλες μαζί με το ρούμι και το χυμό λεμονιού. Σκεπάζετε και τ’ αφήνετε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα να τραβήξουν. Βάζετε επίσης στο ψυγείο τον χυμό των αχλαδιών και κερασιών. Λίγο πριν από το σερβίρισμα προσθέστε το χυμό και το παγωμένο τζίντζερέιλ στα φρούτα. Αν θέλετε προσθέτετε μερικά παγάκια.
  • Author: Greekouzina

 

Leave a Reply