Μπόουλε με φράουλες
Υλικά
- 400 γραμμάρια αρωματικές, ώριμες φράουλες
- 125γραμμάρια ζάχαρη
- 1 1/2 ποτηράκι λικέρ πορτοκαλιού
- 1 μπουκάλι βότκα (0,7 λ.) καλά παγωμένο
- 1 μπουκάλι (0,7 λ.) ξηρό άσπρο κρασί
- καλά παγωμένη σαμπάνια
- 3 φλιτζάνια παγωμένο μεταλλικό νερό με ανθρακικό
Εκτέλεση
- Διαλέγετε τις φράουλες, τις πλένετε, τις στραγγίζετε, αφαιρείτε τα κοτσάνια, τις κόβετε στη μέση ή στα τέσσερα και τις ανακατεύετε με τη ζάχαρη. Τις βάζετε στο ψυγείο και τις ανακατεύετε αρκετές φορές. Όταν λιώσει η ζάχαρη, προσθέτετε το λικέρ πορτοκαλιού και αφήνετε τις φράουλες άλλα 30 λεπτά να τραβήξουν. Συγχρόνως βάζετε το δυόσμο μέσα στη βότκα για να τραβήξει. Πριν από το σερβίρισμα βάζετε τις φράουλες στο μπολ της μπόουλε και προσθέτετε κρασί, τη σαμπάνια και το μεταλλικό νερό. Προσθέτετε το δυόσμο με τη βότκα. Αν θέλετε προσθέστε και με παγάκια στο μπόουλε.