Μπόουλε με καρπούζι και ροδάκινο
Υλικά
- 1 μεγάλο καρπούζι
- 400 γραμμάρια ώριμα ροδάκινα
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 1/2 φλιτζάνια άσπρο ρούμι ή Κιρς
- 3 μπουκάλια ξηρό άσπρο κρασί
- 1 μπουκάλι ροζέ κρασί
- 1 μπουκάλι ξηρή σαμπάνια
- κανέλα
Εκτέλεση
- Κόβετε το καρπούζι. Το αδειάζετε με το ειδικό εργαλείο σε μπαλάκια και αφαιρείτε τα κουκούτσια. Περιχύνετε τα ροδάκινα με βραστό νερό, τα ξεφλουδίζετε, τα κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα κόβετε σε φέτες ή σε κύβους. Τ’ ανακατεύετε με ζάχαρη-κανέλα και τ’ αφήνετε να τραβήξουν, ώσπου να λιώσει τελείως η ζάχαρη. Μετά τα ραντίζετε με ρούμι ή Κιρς, τα σκεπάζετε και τ’ αφήνετε μερικές ώρες στο ψυγείο. Τα βάζετε στο ειδικό μπολ για μπόουλε και γεμίζετε με το καλά παγωμένο άσπρο κρασί, το ροζέ και τη σαμπάνια. Καλό είναι να βάλετε τη μπόουλε μέσα σ’ ένα δεύτερο μεγαλύτερο μπολ γεμάτο παγάκια. Είναι ιδιαίτερα δροσιστική.
Παραλλαγές:
- Εκτός από τ ροδάκινα μπορείτε να προσθέσετε μερικά νεκταρίνια κομμένα σε κύβους ή φρούτα ποτισμί με ρούμι ή άλλα φρούτα εποχής. Στην περίπτωση ι όμως μειώσετε την ποσό ζάχαρης αντίστοιχα.