Μπόουλε με μενεξέδες
Υλικά
- 2 ματσάκια μενεξέδες
- 3/4 φλιτζάνια κονιάκ
- 2 μπουκάλια (από 0,7 λ.) ξηρό άσπρο κρασί
- 1 1/2 φλιτζάνια χυμός πορτοκαλιού
- 75γραμμάρια ζάχαρη
- 1 μπουκάλι (0,7 λ.) ξηρή σαμπάνια
Εκτέλεση
- Πλένετε λίγο ένα μπουκετάκι μενεξέδες και το στεγνώνετε. Κόβετε τα λουλούδια από τα κοτσάνια, προσθέτετε κονιάκ τα γαρύφαλλα και 3 φλιτζάνια κρασί, σκεπάζετε και αφήνετε το μείγμα όλη τη νύχτα να τραβήξει. Παγώνετε καλά το υπόλοιπο κρασί. Την επομένη κόβετε τα λουλούδια από το δεύτερο μπουκετάκι, τα πλένετε και τα στεγνώνετε. Σουρώνετε τους μενεξέδες. Ανακατεύετε το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτετε το διάλυμα μαζί με το κρασί και την παγωμένη σαμπάνια στον χυμό από τους μενεξέδες. Γαρνίρετε την μπόουλε με τα λουλούδια και για περισσότερη γεύση σιρόπι βερίκοκο.