Μπόουλε με ροδάκινα
Υλικά
- 2 ρόδια
- 400 γραμμάρια ώριμα αλλά σφιχτά ροδάκινα
- 1 1/2 ποτηράκι του λικέρ Κουαντρό
- 8 cl κονιάκ ή μπράντι
- 1 1/2 ποτηράκι άσπρο ρούμι
- 2 μπουκάλια (από 0,7 λ.) παγωμένο ξηρό ροζέ κρασί
- 1 μπουκάλι (0,7 λ.) παγωμένη σαμπάνια
- σιρόπι κεράσι
Εκτέλεση
- Στριφογυρίζετε μερικές φορές τα ρόδια με δύναμη πάνω στο τραπέζι, τα ανοίγετε και τ’ αδειάζετε μ’ ένα κουτάλι. Περιχύνετε τα ροδάκινα με βραστό νερό, τα ξεπλένετε με κρύο, τα ξεφλουδίζετε, τα κόβετε στα τέσσερα και αφαιρείτε το κουκούτσι. Κόβετε τα ροδάκινα σε φέτες, τ’ ανακατεύετε με το ρόδι, το κουαντρό, το κονιάκ και το ρούμι μέσα στο μπολ της μπόουλε, σκεπάζετε και τ’ αφήνετε 1 ώρα σε δροσερό μέρος. Πριν από το σερβίρισμα προσθέτετε το κρασί και τη σαμπάνια. Αν θέλετε προσθέτετε σιρόπι κεράσι.