Μπόρς Ποντιακό
Υλικά
- 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο
- 1/2 κιλό λάχανο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κόκκους μπαχάρι
- 2 καρότα τριμμένα
- 2 πατάτες
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνια κρασί
- 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
- 1/2 κουταλιές γλυκού πιπέρι κόκκινο
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένετε το κρέας, το κόβετε σε κομμάτια και το στραγγίζετε.
- Σοτάρετε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι, ρίχνετε το κρέας, τα ανακατεύετε, μέχρι να ροδίσουν, και τα σβήνετε με το κρασί.
- Προσθέτετε τις ντομάτα τριμμένες, τέσσερα φλιτζάνια χλιαρό νερό, το πιπέρι, το μπαχάρι, λίγο αλάτι και τα σιγοβράζετε, μέχρι να μαλακώσει λίγο το κρέας. Ρίχνετε το λάχανο, τα καρότα, το μαϊντανό, το σέλινο, τις πατάτες, προσθέτετε χλιαρό νερό και τα βράζετε, ώσπου να λιώσουν οι πατάτες. Ρίχνετε το χυμό λεμονιού, αφήνετε για 2 λεπτά και σερβίρετε.