Μπόρς
Χρόνος: 10-17 λεπτά
Υλικά
- 200 γραμμάρια χοιρινό ψαχνό σε μικρούς κύβους
- 200 γραμμάρια μοσχάρι ψαχνό σε μικρούς κύβους
- 3–4 κουταλιές σούπας βούτυρο ή λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 250 γραμμάρια καρότα
- 3 φλυτζάνια νερό
- 1 κύβο ζωμό κρέατος
- 1 σελινόριζα μικρή ψιλοκομμένη
- 3/4 κιλού πατάτες
- 250 γραμμάρια λάχανο
- 1 πράσο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το βούτυρο ή το λάδι στη χύτρα και σοτάρετε το κρέας μαζί με το κρεμμύδι. Προσθέτετε το νερό και τον κύβο, κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το κρέας για 5 λεπτά.
- Ανοίγετε τη χύτρα, προσθέτετε τα καθαρισμένα και κομμένα λαχανικά, το αλάτι, και το πιπέρι. Κλείνετε τη χύτρα ξανά και μαγειρεύετε όλο το φαγητό μαζί για άλλα 5-7 λεπτά.