ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ
Υλικά
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
- 1 φλιτζάνια βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
- 6 αυγά
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 1 κουταλιές γλυκού κοφτό μπέικιν πάουντερ
- 600 γραμμάρια φέτα τριμμένη
- 400 γραμμάρια τυριά τριμμένα ανάμεικτα
- λίγο άνηθο φρέσκο ψιλοκομμένο
- λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε τα τυριά με τον άνηθο και το πιπέρι. Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε 2 φύλλα βουτυρωμένα. Απλώνετε μια λωρίδα γέμισης και τυλίγετε σε ρολό. Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση, τοποθετώντας τα ρολά δίπλα δίπλα. Τα περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο. Χτυπάτε τα αυγά με το μπέικιν πάουντερ και το γάλα μέχρι να αφρίσουν και περιχύνετε την μπουγάτσα. Αφήνετε να σταθεί 1 ώρα. Ψήνετε την μπουγάτσα σε προθερμασμένο φούρνο 1′ ώρα, στους 180” μέχρι να ροδίσει.