Μπουγιαμπέσα Γαλλία

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μπουγιαμπέσα Γαλλία

Υλικά

  • 1/4 του φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1 κουταλιές γλυκού θυμάρι
  • 600 γραμμάρια ντοματάκια φρέσκα, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
  • 6 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 2 πατάτες
  • 250 γραμμάρια φιλέτα ψαριού κατάλληλα για βραστά (μπακαλιάρο, λαυράκι, σκορπίνα)
  • 2 αστακουδάκια γύρω στα 450 γραμμάρια το καθένα
  • 10 μεγάλες γαρίδες χωρίς τα κεφάλια
  • 6 καραβίδες
  • 2 κουταλιές γλυκού πράσινο ταμπάσκο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τις πατάτες και πλένετε όλα τα θαλασσινά. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τις πατάτες, σε κύβους το θυμάρι, το αλάτι, τις ντομάτες και το ζωμό και αφού βράσουν 10′ ρίχνετε τα φιλέτα του ψαριού. Βράζετε 10′ μέχρι να μαλακώσουν τα φιλέτα. Προσθέτετε τα αστακουδάκια, βράζετε 5′, κατόπιν ρίχνετε τις γαρίδες, τις καραβίδες και το πράσινο ταμπάσκο και συνεχίζετε το βράσιμο της σούπας 5′ ακόμη. Τη σερβίρετε με χωριάτικο ψωμί ή τραγανά παξιμαδάκια. (Αν θέλετε καθαρίζετε τα όστρακα και αφού βράσουν τα ρίχνετε στη σούπα καθαρισμένα).
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης