Μπουκιές γαλοπούλας

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

Υλικά

  • 3 πόδια γαλοπούλας
  • 400 γραμμάρια ντοματούλες ψιλοκομμένες
  • 200 γραμμάρια σπαράγγια καθαρισμένα (κονσ.)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο λιωμένη
  • 68 ελιές μαύρες
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 250 γραμμάρια λευκό ξηρό κρασί
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  1. Ξεκοκαλίζετε τα πόδια της γαλοπούλας και κόβετε σε κύβους σαν καρύδι. Σε κατσαρόλα βάζετε το λάδι. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τηγανίζετε για 3-4 λεπτά να μαλακώσουν. Ρίχνετε μεσάτους κύβους της γαλοπούλας και ανακατεύετε να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρασί, αφήνετε για 1 λεπτό και ρίχνετε τις ντοματούλες. Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 30-40 λεπτά να μαλακώσει το κρέας και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Προσθέτετε τις ελιές 5-6 λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα. Στο μεταξύ βράζετε σε αλατισμένο νερό τα σπαράγγια (αν δεν είναι ήδη βρασμένα) για 6-7 λεπτά να μαλακώσουν. Σουρώνετε και βάζετε σε πιατέλα μαζί με τις μπουκιές της γαλοπούλας.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης