ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ
Υλικά
- 3 πόδια γαλοπούλας
- 400 γραμμάρια ντοματούλες ψιλοκομμένες
- 200 γραμμάρια σπαράγγια καθαρισμένα (κονσ.)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελ. σκόρδο λιωμένη
- 6–8 ελιές μαύρες
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 250 γραμμάρια λευκό ξηρό κρασί
- Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Ξεκοκαλίζετε τα πόδια της γαλοπούλας και κόβετε σε κύβους σαν καρύδι. Σε κατσαρόλα βάζετε το λάδι. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τηγανίζετε για 3-4 λεπτά να μαλακώσουν. Ρίχνετε μεσάτους κύβους της γαλοπούλας και ανακατεύετε να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρασί, αφήνετε για 1 λεπτό και ρίχνετε τις ντοματούλες. Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 30-40 λεπτά να μαλακώσει το κρέας και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Προσθέτετε τις ελιές 5-6 λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα. Στο μεταξύ βράζετε σε αλατισμένο νερό τα σπαράγγια (αν δεν είναι ήδη βρασμένα) για 6-7 λεπτά να μαλακώσουν. Σουρώνετε και βάζετε σε πιατέλα μαζί με τις μπουκιές της γαλοπούλας.