Skip to content

Print
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλατοπίπερο.
- Σε κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο και το νερό.
- Μόλις βράσουν, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα.
- Όταν πήξει σε μαλακή ζύμη, βγάζετε, σκεπάζετε και αφήνετε στην άκρη.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά να μαλακώσει.
- Προσθέτετε τον κιμά και το ψαχνό από τα λουκάνικα και τηγανίζετε να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές.
- Βγάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το δενδρολίβανο, τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε στην άκρη.
- Απλώνετε με πλάστη τη ζύμη και βάζετε σε 12 ατομικά φορμάκια να καλυφθούν και τα πλάγια κρατώντας στην άκρη το 1/3 της ζύμης για να φτιάξετε καπάκια.
- Γεμίζετε τα φορμάκια με τον κιμά και βάζετε επάνω από 1/2 αυγό.
- Σκεπάζετε με τα καπάκια και ενώνετε τις άκρες. Αλείφετε με αυγό, κάνετε μία τρυπούλα στο κέντρο και ψήνετε για 30-35 λεπτά.
- Ανακατεύετε το βραστό νερό με τη ζελατίνη.
- Όταν ψηθούν οι πιτούλες, βάζετε το νερό με τη ζελατίνη σε κορνέ με ψιλή μύτη και ρίχνετε μέσα στην τρύπα στις πίτες.
- Αφήνετε να κρυώσουν και να πήξουν προτού σερβίρετε.
- Author: Aggela
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 30-35 mins
- Category: Ορεκτικό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική