Μπουκιές με βερίκοκα και τυρί
Υλικά
- 12 μισά βερίκοκα κονσέρβας
- 8 κουταλάκια τσαγιού μπράντυ με άρωμα βερίκοκου
- 200 γραμμάρια φρέσκο τυρί
- 2 κουταλιές σούπας κρεμ-φρες
- 2 κουταλιές σούπας χυμός βερίκοκου κονσέρβας
- άσπρο πιπέρι
- αλάτι
- κανέλα
- 12 αχλαδάκια κονσέρβας
- 12 στρογγυλές φετούλες απά ψωμί σικάλεως
- 20 γραμμάρια ψιλοκομμένα φυστίκια
Εκτέλεση
- Στραγγίζετε τα βερίκοκα, τα ραντίζετε με το μπράντυ, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Την επομένη τα στραγγίζετε και τα χτυπάτε στο μίξερ με το φρέσκο τυρί, την κρεμ-φρές και τον χυμό από βερίκοκα ώσπου να γίνουν μια κρέμα, προσθέτετε πιπέρι και αλάτι. Βάζετε το μίγμα σε κορνέ. Στραγγίζετε τ’ αχλαδάκια, τα κόβετε στη μέση. Σερβίρετε τα φετάκια ψωμιού σε πιατέλα και τα αλείφετε με μια παχιά στρώση τυριού, βάζετε πάνω από μισό βερίκοκο. Γαρνίρετε με τα μισά αχλαδάκια και με φυστίκια.