Μπουκίτσες γαλοπούλας
για 1 άτομο Διατροφική αξία ανά μερίδα Πρωτεΐνες 27,9 (39%) Λίπη 17,2 (55%) Υδατάνθρακες 4,2 (6%) Θερμίδες 283
Υλικά
- 150 γραμμάρια γαλοπούλα φιλέτο
- 1/2 κόκκινη πιπεριά
- 1/2 κίτρινη πιπεριά
- 1/2 κρεμμύδι
- 1/2 ποτήρι κρασί
- μαϊντανό
- 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις πιπεριές, αφαιρώντας τα σπόρια, και τις κόβουμε κομματάκια. Κόβουμε τη γαλοπούλα σε κυβάκια, την βάζουμε σε ένα μπολ, την περιχύνουμε με το κρασί και την αφήνουμε να μαριναριστεί για 30 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι με λάδι. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και τη ροδίζουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις πιπεριές, αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15-20 λεπτά. Μερικά λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε τον τριμμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη γαλοπούλα με στήθος κοτόπουλο.