Μπουκίτσες με σιμιγδάλι
Γίνονται: 20-30 κομμάτια
Υλικά
- 400 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 40 γραμμάρια βούτυρο
- 2 αυγά και
- 1 ασπράδι
- Λίγο άρωμα βανίλιας
- 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με 100 γραμμάρια από την ζάχαρη, ώσπου να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Διαλύετε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και λιώνετε το βούτυρο.
- Σε μπολ χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτετε σιγά-σιγά την μαγιά, το λιωμένο βούτυρο, το ελαιόλαδο και λίγο άρωμα βανίλιας. Ανακατεύετε απαλά και ρίχνετε μέσα και το μίγμα των κρόκων και της ζάχαρης.
- Αδειάζετε το σιμιγδάλι στο μίγμα των αυγών και ανακατεύετε καλά, να γίνουν ομοιόμορφο μίγμα. Πλάθετε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού, τα πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα αραδιάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά, μεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε.