Φτιάξετε αυτές τις λαχταριστές μπουκιές μιλφέιγ με φράουλες! Με τραγανή σφολιάτα, απαλή κρέμα ζαχαροπλαστικής και αρωματική σάλτσα φράουλας, είναι το τέλειο επιδόρπιο για κάθε περίσταση. Ακολουθήστε τα απλά βήματα και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με αυτό το εκλεπτυσμένο γλυκό!
PrintΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΜΙΛΦΕΪΓ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Γίνονται 24 μικρά μιλφέιγ Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα Χρόνος ψησίματος: 50′
- Total Time: 1 hour
- Yield: 24
Υλικά
- 1/2 κιλού σφολιάτα κατεψυγμένη
- 1/2 κούπας βούτυρο φρέσκο λιωμένο
- 1/2 κούπας σαντιγί
- λίγη σαντιγί !Για το γαρνίρισμα
Για τη σάλτσα φράουλας
- 400 γραμμάρια φράουλες
- 3/4 κούπας νερό
- 1 1/2 κουταλιές σούπας ς κορν φλάουρ
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1–2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
- 1 1/4 κούπας γάλα
- 1/2 κούπας ζάχαρη
- 2 1/2 κουταλιές σούπας ς αλεύρι
- 1 1/2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
- ελάχιστο αλάτι
- 2 κροκάδια ελαφρά χτυπημένα
- λίγη βανίλια
Εκτέλεση
1. **Προετοιμασία της σφολιάτας:**
– Απλώστε κάθε φύλλο σφολιάτας σε βουτυρωμένο ταψί και βουτυρώστε καλά την επιφάνεια.
– Κόψτε το σε τετράγωνα κομμάτια με πλευρά 5 εκ.
– Ψήστε στους 250°C για 10 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.
– Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 150°C και αφήστε τα να στεγνώσουν για 30-35 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα.
– Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν. Φυλάξτε τα σε κουτί μπισκότων μέχρι να τα χρειαστείτε.
2. **Προετοιμασία της κρέμας ζαχαροπλαστικής:**
– Ζεστάνετε το γάλα.
– Σε μικρή κατσαρόλα, ανακατέψτε ζάχαρη, αλεύρι, κορν φλάουρ και αλάτι.
– Προσθέστε το καυτό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
– Προσθέστε λίγο από την κρέμα στους κρόκους αυγών και ανακατέψτε καλά.
– Ρίξτε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και βράστε για ακόμα 4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
– Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε τη βανίλια.
– Καλύψτε την επιφάνεια της κρέμας με πλαστική μεμβράνη και αφήστε την να κρυώσει.
– Όταν κρυώσει, ανακατέψτε απαλά με 1/2 κούπα σαντιγί.
3. **Προετοιμασία της σάλτσας φράουλας:**
– Βράστε τις φράουλες με το νερό για 10 λεπτά.
– Στραγγίστε και κρατήστε το ζουμί.
– Ανακατέψτε το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη με το ζουμί και το χυμό λεμονιού.
– Βράστε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει και να γίνει διαυγής η σάλτσα.
4. **Παρασκευή:**
– Ενώστε τα τετράγωνα σφολιατάκια ανά τρία με την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
– Γαρνίρετε με ροζέτες σαντιγί και φέτες φράουλας.
– Συνοδέψτε με τη σάλτσα φράουλας.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 50 mins