Μπουκίτσες βουτύρου
Φούρνος Ηλεκτρικός; 220 (προθερμασμένος) Υγραερίου: Θέση 4 (προθερμασμένος) Χρόνος ετοιμασίας: περίπου 60 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 15-20 λεπτά περίπου 12 κομμάτια
Υλικά
- 300 γραμμάρια αλεύρι
- 1 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 γεμάτες κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 100 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνια γάλα
Εκτέλεση
- Κοσκινίστε σε λεκανάκι το αλεύρι αλεύρια και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέστε το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέστε το βούτυρο, Ζυμώστε με το ειδικό εξάρτημα ζύμης του μίξερ, ώσπου να γίνει η ζύμη τριφτή. Χωρίστε τον κρόκο από το ασπράδι του αβγού και χτυπήστε τον κρόκο να αφρίσει.
- Ανακατώστε με το γάλα και προσθέστε στη ζύμη. Ζυμώστε με το ειδικό εξάρτημα ζύμης του μίξερ σε σφιχτή ζύμη. Βγάλτε τη ζύμη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίξτε τη, σε πάχος 2 εκ. Με φόρμα κοπής ή με ένα ποτήρι κόψτε κύκλους διαμέτρου περίπου 5 εκ. Επαναλάβετε ώσπου να χρησιμοποιήσετε όλη τη ζύμη. Βάλτε τις μπουκιές πάνω σε βουτυρωμένο χαρτί φούρνου, αφήνοντας αρκετό χώρο ανάμεσα, Χτυπήστε τα ασπράδι και αλείψτε την επιφάνεια. Ψήστε ώσπου να χρυσίσουν. Σερβίρετε αμέσως.