Μπουκίτσες ξιφία
για 1 άτομο Διατροφική αξία 3 μερίδα Πρωτεΐνες 29,3 (32%) Λίπη 25.7 (64%) Υδατάνθρακες 3.8 (4%) Θερμίδες 362
Υλικά
- 130 γραμμάρια ξιφία
- 100 γραμμάρια ντοματίνια τσέρι
- 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 5 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
- 1 φύλλο φασκόμηλο
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε το σκόρδο, το κόβουμε στη μέση και το τσιγαρίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, μαζί με το λάδι και το φασκόμηλο, το οποίο προηγουμένως θα πλύνουμε και θα κόψουμε κομματάκια. Πλένουμε τα ντοματίνια, τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε στο τηγάνι μαζί με το σκόρδο και το φασκόμηλο. Προσθέτουμε αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Καθαρίζουμε τον ξιφία, τον κόβουμε κομματάκια και τον προσθέτουμε στο τηγάνι με τα ντοματίνια. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Κόβουμε τις ελιές σε ροδέλες, τις προσθέτουμε στο ψάρι και μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
- Ο ξιφίας έχει πολύ νόστιμο και σφιχτό κρέας, το οποίο είναι λιγότερο λιπαρό από αυτό του τόνου.