Μπουρεκάκια με κιμά και ρύζι
Υλικά
- 200 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 150 γραμμάρια κιμά χοιρινό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη
- 1 φλιτζάνια ρύζι
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνια γραβιέρα τριμμένη
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
- 3 αυγά
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε σε κατσαρόλα νερό και, μόλις πάρει βράση, προσθέτετε λίγο αλάτι και το ρύζι. Το βράζετε, μέχρι να μαλακώσει λίγο, το σουρώνετε και το ρίχνετε σε μια λεκάνη. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι, το κρεμμύδι, τα δύο είδη κιμά και τα σοτάρετε λίγο. Προσθέτετε την ντομάτα τριμμένη, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τα βράζετε για 10 λεπτά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε τον κιμά να κρυώσει. Ρίχνετε στο ρύζι το τυρί και ανακατεύετε. Παίρνετε δύο κουταλιές σούπας κιμά, μία κουταλιές σούπας ρύζι και τα πλάθετε σε μπουρεκάκι. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα υλικά και στρώνετε τα μπουρεκάκια σε μια πιατέλα. Χτυπάτε τα αυγά και τα βάζετε σε ένα μπολ. Βουτάτε τα μπουρεκάκια πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά. Βάζετε λάδι σε ένα τηγάνι και, μόλις ζεσταθεί, τα τηγανίζετε λίγα λίγα γυρίζοντας τα, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, ώστε να στραγγίξουν, και τα σερβίρετε σε πιατέλα.