Μπουρεκάκια με μυζήθρα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μπουρεκάκια με μυζήθρα

για 20 κομμάτια

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1/2 κιλό μυζήθρα γλυκιά ή μανούρι κομματιασμένο
  • 3 κουταλιές σούπας ξινή μυζήθρα τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 1/2 κουταλιές γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλιές γλυκού βούτυρο !Για το ταψί

Για το σιρόπι

  • 1 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • η φλούδα 1 λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε το σιρόπι ως εξής: Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και τη φλούδα του λεμονιού 10′. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Αναμειγνύετε τα τυριά με το αυγό και την κανέλα. Χωρίζετε τα φύλλα κρούστας ένα ένα και τα κόβετε στη μέση. Στην άκρη κάθε φύλλου βάζετε από ένα κουταλιές γλυκού γεμάτο μείγμα τυριού. Φέρνετε προς τα μέσα τα φύλλα από την εξωτερική πλευρά και τυλίγετε έτσι ώστε να αγκαλιάσουν τη γέμιση και να σχηματιστούν κύλινδροι. Τοποθετείτε τα μπουρεκάκια σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Ψήνετε στους 180°C 30′-40′ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο, τα περιχύνετε αμέσως με το σιρόπι.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης