Μπουρεκάκια με σπανάκι και πράσο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μπουρεκάκια με σπανάκι και πράσο

Υλικά

  • ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
  • 300 γραμμάρια φύλλα κρούστας
  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 3 πράσα
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψημένη
  • 2 κουταλιές σούπας κουκουνάρια σοταρισμένα
  • 1 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • Ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
  • Σουσάμι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε το σπανάκι, το κόβετε σε κομμάτια, το πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και το αφήνετε για ½ ώρα. Κόβετε τα πράσα σε ροδέλες. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι, προσθέτετε τα πράσα και τα ανακατεύετε, μέχρι να μαραθούν. Τα βάζετε σε μια λεκάνη. Στύβετε με τα χέρια σας το σπανάκι, το ρίχνετε στην κατσαρόλα, το σοτάρετε για λίγο, μέχρι να μαλακώσει, το στραγγίζετε και το προσθέτετε στη λεκάνη με τα πράσα. Ρίχνετε τον άνηθο, την πιπεριά ψιλοκομμένη, τα κουκουνάρια, λίγο πιπέρι, το σιμιγδάλι και τα ανακατεύετε. Κόβετε τα φύλλα σε λωρίδες με πλάτος 7 εκ. Αλείφετε κάθε λωρίδα με λάδι, βάζετε μια κουταλιές σούπας από το μείγμα, διπλώνετε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγετε σε ρολό. Αλείφετε ένα ταψί με λίγο λάδι και τοποθετείτε τα ρολά. Τα αλείφετε με λίγο λάδι, τα πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αφήνετε να κρυώσουν λίγο τα μπουρεκάκια και τα σερβίρετε σε πιατέλα. Αν τα θέλετε τα μπουρεκάκια πιο τραγανά, μπορείτε να τα τηγανίσετε σε ζεστό ελαιόλαδο.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply