Μπουρεκάκια μελιτζάνας
Υλικά
- 1 κιλό μελιτζάνες μεγάλες και μακριές
- λάδι για το τηγάνισμα
Για το πανάρισμα
- 3 αυγά
- 200 γραμμάρια φρυγανιά
- 200 γραμμάρια αλεύρι
Για τη γέμιση
- 1 αυγό
- 200 γραμμάρια φέτα τριμμένη
- 100 γραμμάρια Κεφαλοτύρι
- 50 γραμμάρια τυρί ένταμ
- 150 γραμμάρια άνηθος
- 1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
- 250 γραμμάρια αλεύρι
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 1 ποτήρι νερό
- αλάτι
- πιπέρι άσπρο
Εκτέλεση
- Διαλύουμε το αυγό στο κρύο νερό. Βάζουμε το λάδι να κάψει, ρίχνουμε το αλεύρι και το αφήνουμε να ψηθεί καλά. Προσθέτουμε το γάλα και το νερό όπου έχουμε διαλύσει το αυγό. Ανακατεύουμε να γίνει σφιχτή κρέμα. Περιμένουμε να κρυώσει και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Κόβουμε ψιλές και μακριές φέτες τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε λίγο. Πλάθουμε τη γέμιση σαν μικρά σουτζουκάκια. Σε κάθε φέτα μελιτζάνας βάζουμε από ένα μπαλάκι γέμισης και το τυλίγουμε. Κυλάμε το κάθε κομμάτι στο αλεύρι. Το βουτάμε στα χτυπημένα αυγά. Το κυλάμε στην τριμμένη φρυγανιά. Το ξαναβουτάμε στο αυγό και τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι. Βγαίνουν 50 κομμάτια. Τρώγονται ζεστά.