Μπουρίτος Μεξικό

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μπουρίτος Μεξικό

Μερίδες 6

Υλικά

  • 250 γραμμάρια χοιρινό πλάτη χωρίς το κόκαλο, κομμένο σε κομμάτια πάχους 1 εκ.
  • 400 γραμμάρια κόντρα φιλέτο ή νουά κομμένο σε κύβους πάχους 1 εκ. περίπου
  • 12 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κ. γλυκού καυτερή πιπεριά σε σκόνη ή 3-4 σταγόνες ταμπάσκο
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (230 γραμμάρια) ή 2-3 φλιτζάνια βρασμένα ξερά μαυρομάτικα
  • 45 κουταλιές σούπας γκούντα τριμμένη
  • 45 κουταλιές σούπας λάδι
  • 12 φλιτζάνια νερό
  • 12 τορτίγιες έτοιμες τηγανισμένες

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και γιαχνίζετε καλά το κρέας. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πάπρικα ή το ταμπάσκο και το νερό κι αφήνετε να πάρουν βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 2 ώρες περίπου ή μέχρι το κρέας να κόβεται με το πιρούνι. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μ’ ένα πιρούνι διαλύετε το κρέας. Επιστρέφετε στη φωτιά και συνεχίζετε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να πήξει η σάλτσα. Βάζετε τα φασόλια μαζί με το τυρί σε ένα κατσαρολάκι και τα ανακατεύετε πάνω από χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί. Για να φτιάξετε τα μπουρίτος απλώνετε 2 περίπου κουταλιές σούπας μείγμα κρέατος και 2 κουταλιές σούπας μείγμα φασολιών σε κάθε τορτίγια και την τυλίγετε ρολό. Σερβίρετε αμέσως.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply