μπουτάκια και πατάτες
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 8 μπουτάκια κοτόπουλου
- 2 κρεμμύδια μεγάλα ξερά
- 4 πατάτες μέτριες με τη φλούδα τους
- 2 κουταλιές γλυκού βούτυρο λιωμένα
- 2 κουταλιές γλυκού ηλιέλαιο
- 2 κουταλιές σούπας κρασί λευκό
- 1 κουταλιές γλυκού ρίγανη
- 2 κουταλιές γλυκού χοντρό αλάτι
- λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Πλένετε πολύ καλά τις πατάτες και τις σκουπίζετε. Τις στεγνώνετε καλά και τις τρυπάτε με πιρούνι σε διάφορα σημεία. Τις τοποθετείτε σε ταψάκι στρογγυλό, κατάλληλο για το φούρνο μικροκυμάτων. Τοποθετείτε στο ίδιο ταψάκι τα μπουτάκια κοτόπουλου με το μέρος που έχει το κρέας προς την περιφέρεια του ταψιού. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια, τα χοντροκόβετε και τα βάζετε στα κενά. Περιχύνετε με το βούτυρο το ηλιέλαιο και το κρασί, αλατοπιπερώνετε ελαφρά και ψήνετε στα μικροκύματα 30′. Στη μέση του μαγειρέματος γυρίζετε ανάποδα και τα μπουτάκια και τις πατάτες. Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε φέτες χοντρές. Ανακατεύετε τη ρίγανη με το χοντρό αλάτι και πασπαλίζετε τα μπουτάκια με το
- μείγμα αυτό.